torsdag 30 oktober 2014

Julpyssel

Började att dekorera en tändsticksask. Gillade pappret med snögubben från WhiteFairy. Klippte ut den och limmade fast den på ett annat papper, snöflingorna kommer också därifrån. Limmade på lite spets. Sen stansade jag ut lite snöflingor. Visar också steg för steg hur man kan göra sina egna blommor med hjälp av en figursax. Texten God Jul har jag klippt ut från ett annat papper, men den finns också som stämpel.
Sen har jag gjort en presentask med hjälp av en toarulle. Vek in kanterna. Sen bara dekorera. Jag använde mig av från pappret från WhiteFairy, gillade barnet som pussar på renen. Kom på att om tar 24st toarullar, så blir det enkelt en adventskalender. Eller bara en vanlig fin presentask.






Önskar er alla en fin torsdag med massor av pysselglädje.
Kram Busan

lördag 25 oktober 2014

Ett plastkort+ljusstake


Skar till ett kort av ett hårt plastfodral,där effekten blir 3D.Lite granar med snöeffekt och några border som snödrivor.Limmade fast små rundlar som blivit över från diverse utskuret.
Lite kul att testa och göra denna och jag gillar ju att försöka mig på det "lite"annorlunda.


Har också målat om en ful brun ljusstake till lite "chabby chick"stil.
Använt mig av färgen To Do Fleur Chocolate Wish och Titanium White.Kottarna plockade jag i skogen och de fick torka och spricka upp lite i ugnen.Sedan fick de också lite färg.

torsdag 23 oktober 2014

Några julkort till


Julkortstillverkningen är i full gång och jag tänkte visa några enkla varianter som går fort att göra. Kan vara bra att ha lite sådana om man skall göra många julkort.
 

Jag har använt mig av Pions papper i dessa julkort. Gillar de mjuka och romantiska färgerna.

 
God Jul är utstansat i samma papper som jag använt som kortbas.
Det är återvunnet kraftpapper som nästan är det enda jag använder när jag gör mina kort.
Har satt distanser under bilden för att höja upp den lite och sedan bara duttat med lite glitterlim i stjärnorna på att det skulle hända lite mer.
 
 
Det var allt för mig denna gång. Jag återgår till mitt julkortspyssel och återkommer förhoppningsvis med mer att visa om 14 dagar. Ha det riktigt bra tills dess. Gunilla

måndag 20 oktober 2014

Nattduksbord

Tycker det är roligt gå på div loppisar när jag har tid. Busan har under en tid sagt att hon behöver ett nattduksbord. Så när jag var ute på lite loppisar, såg jag detta bord i mahogny, såg inte så rolig ut. Men gillade formen, de fina benen. Så jag köpte den. Busan tittade på den ,när jag bar in den, blicken sa allt, hon tyckte inte den var så fin.
Rengjorde den, sen började jag lägga på en Primer, ToDo Fleur. Sen valde jag en ljusgråfärg, för att bryta allt det vita hemma. Heter Mr Grey, ToDo Fleur.  Målade två gånger för säkerhets skull. För att lägga det där lilla extra på, så klippte jag ut rosor av mina favoritservetter från sagen. Fäste de med decoupage. Wola, blev ett helt nytt nattduksbord!! Nu ska den lackas också. Använde mig av en matt lack, ToDo Fleur.



Gissa vem som blev glad!! Nu ska vi hitta en fin lampa att ha till också... Nu blev jag ju sugen att göra sängbord till vår säng också. Det är så kul, att göra om, så man hittar nya projekt hela tiden.... Fniss.

Ha en fin måndag allihopa. Kram Marika

torsdag 16 oktober 2014

Min favoritlera

Under Bomässan som var på Åhaga, pysslade jag en del med min favoritlera igen. Fick inspiration till min lergubbe tack vara fikavagnen som kom till montern flera gånger om dagen.
Sen kom min vän Alva med sin familj och hälsade på oss. Hon stannade en stund med mig, så vi gjorde små gubbar ihop med bikini.


Ha en bra dag allihopa. Kram Busan

lördag 11 oktober 2014

Du är underbar!

 Ett kort med ett av flera underbara babymotiv och text från White Fairy. 
Lite decos av flertal olika blommor.


Texten har jag stämplat och embossat med White pulver.

torsdag 9 oktober 2014

Sköna höst???

Vet inte om jag tycker så väldigt mycket om hösten egentligen. Det är visserligen mysigt att tända ljus och lampor men jag saknar solen och värmen. Fast i år har hösten faktiskt varit bra, i alla fall  hittills. Det första kortet jag visar denna gång går i årstidens färger.
 
 
Ett väldigt enkelt grattiskort blev det. Papper från Maja Design "Walking in the forest" och bilden har jag klippt från ett av pappersarken. Grattis är utstansat och pålimmat.
 
 
Gjorde också ett kort som blev lite somrigare.
 
 
Fortsätter med mina julkort. Älskar allt julpysslande.
Formen är densamma som jag visade i mitt förr inlägg men nu blev det ett rosa kort.
 
 
Papper från Maja Designs julserie förra året. Nu väntar jag med spänning på årets julpapper.
Vad det blir av dem får ni se nästa gång.
Önskar er en riktigt mysig hösthelg!
Gunilla
 

måndag 6 oktober 2014

Ett lila kort....

Denna gång gjorde jag ett kort med WhiteFairys papper med lace. Passar till dop, bröllop, födelsedag, baby etc. Klippte till en bild från klipparket Classic Love. Använde mig av flera olika dies från Spellbinders. Blommorna och tårtpappret kommer från Prima.



Ni har väl ej glömt anmäla er till pysselträffen den 25 oktober. Hoppas vi ses då!!

Många kramar, Marika

lördag 4 oktober 2014

Pysslat med lera

Barnen var hemma igår och då passade vi på att pyssla lite tillsammans. Sist vi var och hälsade på hos Stina i Pysselskafferiet så valde pojkarna lite eget pyssel. 

De valde varsin bokstav samt lite band och igår så dekorerade dem sina bokstäver med lera och banden de köpt. 
 

Vi passade även på att dekorera en tändsticksask inför jul. 
 

Pojkarna gjorde även hel familj med maskar/ormar
 

Leran vi använt heter silk clay och foam clay och är lätt och rolig att jobba med. Den är mjuk så barnen kan använda den helt själv och när man är klar så låter man skapelserna ligga framme och lufttorka. Snabbt enkelt lätt och väldigt roligt för alla.

Trevlig lördag!
Lilli


torsdag 2 oktober 2014

Tavlor med havstema!!

Nu har de fina papprena från WhiteFairy kommit in till butiken. Jag fastnade för pappret med fyren, skeppen och stranden. Tänkte med en gång att göra små tavlor av dem till min lillebror. Fixade 4 st gipsplattor från Stina, det fanns färdig krok på baksidan. Skar till papprena så de passade gipsplattan. Naggade kanterna med en sax, distressade kanterna med Distress Ink, vintage photo. Limmade fast några snäckor på några av tavlorna, använde mig av limpistol. Tillslut lade jag på lite glitter på snäckorna samt lite på vågorna. Blev riktigt nöjd!! Nu bara hoppas att lillebror blir nöjd han också...






Ha en fin torsdag allihopa. Kram Busan