torsdag 26 juni 2014

Pärlor i härliga färger och former

Stina har fått in så mycket fina pärlor i massa härliga färger och former. Vissa ser ut som apelsiner, några ser ut som yatzy tärningar.(funkade spela med dem) Mina favoriter är de som ser ut som katter och björnar.
Så jag gjorde ett par fina örhängen, med små Pandor på. Till det gjorde jag ett matchande armband.
Vill man bli extra fin men ändå ha något som inte alla har, passar det bra med dessa pärlor. Kul ge bort i present också. Ett par påsar pärlor i olika slag, så får den som får den göra sitt eget smycke.Ha en fin torsdag allihopa. Så hörs vi om ett par veckor igen. Kram Busan

måndag 23 juni 2014

Blått barnkort...

Visar idag ett blått barnkort som jag gjort med hjälp av fina papper från Bildmålarna.
Dessa papper finns både i storleken 15*15 och i fullstora ark.
 
Jag valde denna gången att använda det stora pappret för att det skulle räcka till att göra en matchande insida på kortet.
Ett perfekt papper som passar bra till barnkort men även till andra typer av kort.
En söt vintagebild på en kakservett fick bli centrum på kortet.
 
Två blomsterbuketter fick rama in kortet. Blommorna har jag valt efter papprens nyanser.
 


Ett veckat sött band på en utstansad bård. Över det veckade bandet fäste jag en bård ur ett papper från Pion Design.
En söt nalle charm och en liten bjällra fick också bli små dekorationer. Bjällran tror jag egentligen är en juldekoration men jag tycker den är söt på barnkort också.


Som jag skrev tidigare använde jag samma mönstrade papper till kortets insida. Stansade ut en skrivyta till kortet med hjälp av en die från Spellbinders.


Allt material utom blommorna kommer från Pysselskafferiet.

Hoppas ni känner att ni fått lite inspiration.
Detta kortet blir mitt sista inlägg som stolt medlem i Pysselskafferiets designteam. Jag har valt att hoppa av mitt uppdrag.
Jag vill tacka alla som besökt inspirationsbloggen och alla som jag haft äran att möta på träffar och i butiken.
Hoppas att vi springer på varandra i fortsättningen också.

Varma kramar till er ♥
//Marie

lördag 21 juni 2014

Vattenkanna som kort


Så var det äntligen sommar och semestern startar.....så härligt!
Och nu i Midsommartid passar ju bra med ett litet blomsterkort i form av en vattenkanna.
Vill med det önska er ALLA en underbar semester och passa på att koppla av och njut.Det skall jag göra.torsdag 19 juni 2014

Midsommar

Sill och potatis, jordgubbstårta, blomkrans i håret, fina klänningar och dans runt midsommarstången. Allt detta väntar oss imorgon. Härligt! Vi hoppas att vädergudarna är med oss. 

Mitt kort är inte riktigt somrigt men jag tycker papperen från Pion Design är så milda och fina. 
Önskar er alla en fantastisk midsommarhelg. 
Kram Gunilla 

måndag 16 juni 2014

Sommarfika

Bara älskar den nya serien från Maja Design "Coffee in the Arbour". Så jag gjorde två olika kort med just dessa underbara pappper. Kände även stort sug av att baka, så på några av korten ser ni lite hembakat i bakgrunden. Ha haa, tänk vad lite papper kan få en att göra.

Skar ut två olika storlekar med spellbinders dies. På framsidan lade jag en av klipparken som ingår till serien. Lite tårtpapper i bakgrunden. Stämplade upp en WhiteFairy stämpel. "Livet är ingenting utan vänskap". Gjorde även små blommor av spets.Bara älskar denna tid vi har nu. Sitta ute och fika. Äta jordgubbar....
Ha en fin måndag allihopa. Var rädda om varann. Kram Marika

lördag 14 juni 2014

Olika kort med likadana papper

Jag har väldigt svårt för att göra kort utan att veta vem som skall få dem, men så blev det denna gången och därför har jag lämnat två kort odekorerade. Utgångspunkten var att använda likadana papper på alla korten men på olika sätt och nedan ser ni resultatet
Solig lördag på er alla!
Lilli

torsdag 12 juni 2014

Gipstavlor till mina fröknar

Slutar tredje klass nu. Så mitt DT uppdrag denna gång fick bli två stycken tavlor i gips som jag dekorerat. Hittade dessa fina gipstavlor hos Stina. Gillade dem för att de inte var så släta. Letade upp två bilder på mig själv. Tog en sax och skrapade lite på kanterna. Tog fin spets och limmade längst ner. Mamma satt och gjorde fina blommor av spets, så jag tog några stycken, tyckte de passade fint till mina tavlor. Stämplade upp en text från WhiteFairy. Det var väldigt enkelt, men tyckte det blev fint. Dessa ska jag ge i present till mina fröknar Karin och Carina. Kommer sakna dem. Önskar nu alla en fin skolavslutning. 

Kram Busan

måndag 9 juni 2014

Två studentkort

I veckan som varit har två kusinbarn till mig tagit studenten och jag gjorde var sitt kort till dem. Korten är i gult och blått som traditionen säger och jag har även använt samma stämpelmotiv annars är de helt olika. Det ena är ett så kallat flip it kort. När man "drar upp" det vänds mitten på första sidan. Det andra är ett vanligt kort som är vikt på mitten.

Ses snart igen
Lilli

lördag 7 juni 2014

Sommar Album

 Är fortfarande inspirerad av Frank Garcia och skapade därför ett sommaralbum på samma sätt som visades på kursen dekorerade med  Secret garden papper.Detta album är blott 8x8 cm och de lite hårdare arken har jag skurit ut från diverse stabila omslag från tex ritblock mm.Ryggen är av en bit handvirkat spets.torsdag 5 juni 2014

Layout
Vill här visa ett enkelt sätt att göra en layout. Jag har tagit ett mönstrat papper
och limmat på ett foto. Därefter har jag dekorerat med spets, band, fjärilar och lite glitterlim.
En liten tag med några ord om bilden och rubrik med text från
nederdelen av mösterpapperet.
 
Önskar er en härlig nationaldag. Vi hoppas att vädergudarna är med oss även denna helgen. Hela våren har varit fantastisk tycker jag. Enda nackdelen med fint väder är att det blir mindre pysslat.
Ha det så bra! Gunilla
 

måndag 2 juni 2014

Minialbum, steg för steg....

Är lite tagen fortfarande av kursen med Frank Garcia. Vi lärde oss en grund till ett minialbum som jag tänkte delge er. Frank från Prima har ju släppt en ny serie som heter Cartographer, så bilderna från mitt album är från den serien. Bara älskar den!!
Måla ca en inch från kanterna på en chipboard. Både fram och baksida. Glöm inte kanterna. Du kan använda vit akrylfärg. Jag har använt den nya färgen Stina har fått in. Torkar jättefort, behöver inte ens ta fram embossingfönen.


Ta fram ett cardstock. Skär den först 5*3inch. Vänd den och dela så att du får fram bitar som är 3*inch, skåra dem på mitten. Så får du fram de bitar som ska hålla fast albumsidorna. (hoppas ni förstår min beskrivning.)

Rita på varje chipboard en linje på fram och baksida som är 1inch från kanten. Den hjälper er att sätta fast de bitar som ni nyss gjorde. Så det blir rakt.


  • Så nu får ni sätta dubbelhäftande tejp eller limma fast chipboarden med de bitarna ni gjorde av cardstocken. Ni har sträcken till hjälp. tänk att pappret är lite kortare en chipboarden. Märks inte sen när ni klär den med papper.
Nu ser ni på bilden, hur den ser ut när ni satt fast cardstocken med chipboarden.
Blir som ett dragspel.

  • Välj ut era papper ni vill ha. Jag har skurit mina papper 5*3inch. Så då blir det en liten kant från chipboarden. Tycker det är snyggt. Sen är det bara låta fantasin flöda med foton, om man vill sätta in fickor etc. 

Denna bild visar lite hur mina blommor av spets blev. Tog en bit spets, satte fast en bit ståltråd, virade ihop spetsen och wola, klart. Inte så svårt men jättekul. På spetsen satte jag fast en pappersblomma som jag gjort själv också. Kul låta fantasin flöda... Ni ser min nya ram från Spellbinders, älskar den, fått en ny favorit igen. Den heter Luscious labels one.

  • En närbild till, av dekoren på framsidan av albumet.
Här är det färdiga resultatet. Hoppas ni förstod min beskrivning av albumet. Den är inte så svår att göra. Faktiskt en riktigt trevlig variant. Bara låta fantasin flöda, om man vill ha den enkel eller med massa fickor. Sen det roligaste välja papper... Det kan nog vara halva nöjet.

Önskar er alla en riktigt kreativ dag. Var rädda om varann. Kramiz, Marika.