lördag 31 maj 2014

Presentpåse

Vi hade barnkalas i veckan och i stället för en godispåse gjorde jag i ordning en presentpåse till alla barnen. Jag använde mig av vita påsar och cardstock i olika färger som födelsedagsbarnet valt. Sen tog jag fram min Martha Stewart circle punch och gjorde tårtpapper i 6 och 8 tum, delade dessa på mitten och limmade fast de stora halvcirklarna på påsen. De små cirklarna satte jag fast med 3D-kudar, skrev dit namnet och sen satte jag fast lite snören runt handtagen.


Trevlig helg!
Lilli

torsdag 29 maj 2014

Snart dags för Studenten.

" För vi har tagit studenten...." Ja, det närmar sig snart för vissa att skolan tagit slut, och man ska hoppa in i arbetslivet. Studenten blir en minnesvärd tid för många. Så jag har gjort ett litet album att sätta in massa fina bilder från just studentfesten samt ett litet kort.


Grunden till albumet är ett spiralblock med vita sidor. Valde dekorera väldigt sparsamt(för att vara jag...) Tog fram favoritramen från Spellbinders , lade i foto i den ena, och den andre stämplade jag med en WhiteFairy. Pappret är från Reprint. Talar ju för sig.... Sen är det bara lägga i foton från festen, på gästerna, etc. Så man kan minnas tillbaka på denna minnesvärda dag.



Kortet har jag gjort i samma stil som albumet. Samma ram och samma stämpel från WhiteFairy. Papprena är från bla Maja Design och Reprint. Gillar den svenska flaggan i bakgrunden.








Ha en underbar dag allihopa. Kram från Marika

måndag 26 maj 2014

Trädgårdsdagbok...

Hittade för ett tag sen denna fina boken och fick idéen att göra en sorts trädgårdbok med skisser, noteringar och idéer.
Boken var passade perfekt för ändamålet och innehöll fina bilder inom temat trädgård och natur.

Först visar jag några bilder på hur boken ser ut:


Ville göra boken lite mer personlig och valde först att göra om framsidan med hjälp av papper ur ett pappersblock (Tim Holtz) tror det heter "Wallflower"
Försökte att spinna vidare på den rosa färgen som är bokens grundfärg.

Rosa blommor, lite washitape och några dekorationer.


Pärmens insida kläddes med ett papper ur samma serie, dessutom gjorde jag en lite ficka för allehanda saker.


En penna kläddes med rosa washitape, finns massor av sorter i Pysselskafferiet.


Vanliga gem, lite smådekorationer och en limpistol var det som krävdes för att få till lite mer personliga gem.


Har börjat och skissa upp mina två köksland för att få lite ordning på vad som växer var, vilka sorter och namn.
Hoppas kunna visa upp någon mer sida i framtiden.

Finns flera liknande böcker i butiken men då i andra färger och i andra teman.

Njut av härliga stunder ute i naturen och inne i pysselhörnan.
Kram Marie

lördag 24 maj 2014

Tags med ramar

 Efter en otroligt givande kursdag hos Stina och med Frank Garcia som instruktör blev man lite sugen på att göra något mer av det fina materialet vi fick.
Skapade två Tags med en del av de vackra blommorna och papperna som blev över.Ramarna som vi fick låg i plastfodral som blev perfekt som gjutform.Till dessa ramar har jag använt gips och lite färg.



torsdag 22 maj 2014

Många kort


Den här tiden är det alltid mycket på gång känns det som. Jag håller på med en omgång inbjudningskort och gör dem ganska enkla för att det skall gå hyfsat fort. Grunden är densamma på allihop men jag tar olika färg och mönster på papperen så att varje kort blir lite unikt i alla fall. Det är inte så svårt att variera när man utgår från en hel serie papper. Här har jag använt Maja Design Vintsge Spring Basics. Korten är inte färdiga ännu men jag väljer ändå att visa prov på hur man kan göra.






Tyvärr är jag ovän med både kameran och datorn idag så det blev inget bra inlägg denna gång.Jag återkommer förhoppningsvis med nya friska krafter om 2 veckor. Trevlig helg! Gunilla

måndag 19 maj 2014

Mixed Media

Var på en helt fantastisk kurs igår på Pysselskafferiet. Frank Garcia från Prima skulle visa oss en Layout med Mixed Media. Har aldrig gjort detta tidigare. Meeeeeen vad roligt det var!!! Nu blir det skaffa egna färger (Color Blooms) och börja leka med färger och nyanser, blanda tekniker. Prova ni också, ni lär ej ångra er.
Här visar jag lite bilder från min Layout!




Vi fick också göra ett minialbum med massa snäckor. Började med att grundmåla alla snäckor och ramar med vit akrylfärg, samt stommen till albumsidorna, lite vid kanterna så inte kartongen syns när pappret lades på. Sen fick vi färga in snäckorna med Color Blooms, gillade verkligen den gröna färgen. Sen började det roliga att dekorera albumet med papper. Lägger ut några bilder från mitt album, det blev väldigt stort. Dekorerade med snäckor i också. Hoppas vi får möjlighet att få hit honom igen, vilken person och kursledare. Ni som ej hade möjlighet vara med denna gång, missa inte om ni har möjlighet gå på nån av hans kurser i framtiden.




Ha en fin måndag nu allihopa. Kramiz på er, Marika

lördag 17 maj 2014

En liten tanke...

Ett kort utan motiv eller bilder denna gången. 
Bara en enkel hälsning för att visa lite uppskattning.

Pappren inklusive bokstäverna kommer från Pion Design.

Snurrade lite tunt naturfärgat snöre runt min tejprulle för att få en skapligt rund form, därefter snurrade jag fast lite pärlband och limmade på några ställen.
Allt fästets sedan på kortet och dekorerade med blommor.
Duttade vit akrylfärg på blommorna.


Blommorna är privata men snarlika finns i butiken. Allt övrigt material finns hos Pysselskafferiet.

torsdag 15 maj 2014

Mjölkkanna

Det är roligt att gå på loppisar och se om man hittar saker att göra om. Blev jätteglad när jag hittade dessa små mjölkkannor. De var inte så fina, när jag köpte dem. Med lite vit färg, så skulle det bli fina. Stina har många fina servetter i sin butik, Sagen heter dem. Man vill ha alla!! Valde dessa fina flickor att ha på kannorna. Mamma hjälpte mig lite. De går lätt sönder. Vi stämplade upp WhiteFairy stämpeln med denna fina text "Lycka är att ha vänner som dig" på vanliga näsdukar. Klippte sen runt konturerna, och satte fast med decoupage. Jag tyckte att det blev riktigt bra. Prova du också på decoupage, man kan göra mycket fint. 




Ha en bra dag allihopa. Kram Busan

måndag 12 maj 2014

Tavlor i sten...

Ibland får man lust att prova något nytt, visst har jag testat det här med decoupage någon gång innan men ytterst lite och med rätt varierat resultat ;)

Jag ville prova att göra decoupage på marksten som jag fått över i trädgården.
Jag har målat stenen med gesso en gång och sedan snabbt strukit av det mesta med hushållspapper. Stenen blev något ljusare men behöll verkligen den grova känslan av sten.


Valde en av alla söta servetter att använda, klippte runt motivet på vissa ställen och rev på vissa ställen.
Jag har använt matt decoupage lack eftersom jag inte ville ha någon glans i motivet.


Knöt en tunn spets runt stenen och dekoreade med blommor och en charm.
Skrev ut textremsor på datorn med namn, födelsedag, längd och vikt.
Skulle nog vara fint att göra dessa stenar som dop- eller bröllopstavlor.


Passade på att göra en tavla till andra sonen också. Detta motiv är utklippt ur en tidning men jag föredra att använda servetter eftersom den smälter in bättre i stenen än vad detta motiv gjorde, men det är ju en smaksak.


I butiken finns allt från servetter till lack, penslar och andra hjälpmedel för att hålla på med decoupage.
Jag är som sagt nybörjare men fråga i butiken så kommer Stina med massor av råd och tips.

Kram Marie

lördag 10 maj 2014

Vintagekort


Så var det Lördag igen och veckorna rusar fram.Idag är det min tur att visa något här i bloggen.Ett vintagekort blev det och det är en stil som jag tycker är underbart fint.Testat att göra blommor och blad av mina nya puncher och de blev så snygga tycker jag.Får tacka Marie för den rara bilden.



torsdag 8 maj 2014

Sköna maj välkommen....

Har haft en fantastisk Valborgshelg. Våren är den bästa tiden av alla tycker jag.
Gillar att odla grönsaker och se dem komma upp.
Älskar alla blommor som kommer om
våren.
 
Denna gång har jag gjort ett grattiskort som jag skall ge till en väldigt älskad "liten" tjej
som fyllde år för ett tag sedan men inte fått kort eller presenter ännu.
 
 
insidan
 
 
Har hämtat inspiration från mina DT-kollegor och vågat ta ut svängarna lite.
 
Jag har använt mig av papper från Maja Design "Vintage Autumn Basics".
Klistrade fast en hjärtformad kakservett och satte en bild på. Lite band, blommor och
annat som dekoration. Grattis är utstansat och sedan har jag lagt på gloss för att
framhäva det lite mer. Insidans skrivplats är utstansad med Spellbinder.
 
Nu önskar jag er en riktigt mysig och förhoppningsvis solig helg.
Kram Gunilla
 
 

måndag 5 maj 2014

Längtan till sommaren!!

Nu när det grönskar så fint ute, och skolavslutningarna närmar sig med stormsteg. Så längtar jag ännu mer till havet... NellieSnellen klippark fick bli grunden till mitt kort. Hittade lite snäckor som jag plockat med barnen från olika badresor till kusten. Tyckte de passade så fint till mitt kort. Papprena är från Maja Design, vintage autumn. Texten är remsan som finns nederst på papprena. så bra, när man kan använda allt. Ramen är en spellbinders. 




Ha en fin dag allihopa. Kramiz Marika

lördag 3 maj 2014

Runt stafflikort

Idag bjuder jag på ett vårigt kort. Det var första gången som jag provat denna typ av kort. Alltid lika kul att lära sig något nytt : )

Verktyget som jag amvänt mig av för att göra cirklarna är Martha Stewarts large circle cutter.
Förutom papper i olika lager har jag använt band och blommor.

När jag vet vem mottagaren av kortet är kommer jag stämpla lämplig bild/text inuti den tomma cirkeln.

Trevlig helg!

torsdag 1 maj 2014

Min favoritlera!!

Satt med lillebror igår och skapade med leran. Visste inte vad jag skulle hitta på... gick in på mitt på mitt rum, och hämtade min bok om Manga. Då kom min ide, valde ut en bild därifrån som jag sen skulle göra i lera. Vad tycker ni?? Det blev mycket pill detaljer, men gillar det. :)



Ha nu en fin Valborg allihopa. Kram Busan.