torsdag 27 februari 2014

Snart är det lördag.............

På lördag är det scrapträff med Pysselskafferiet.
Det skall bli så kul att träffa alla pyssliga människor.
Det kommer också att vara make-and-take mellan 11 och 12
och då visar vi lite olika saker man kan göra och så får den
som vill prova på att göra en liten korg.

Mitt inspirationsbidrag denna gången blir två kort.
Det ena till lite när som helst och det andra är ett grattiskort.
Materialet hittar ni så klart hos Stina i Pysselskafferiet.
 
Det var allt för denna gången.
Ha en riktigt bra dag! Kram Gunilla
 

måndag 24 februari 2014

Längtar till våren nu...

Hej!!
Nu längtar jag verkligen till våren. Ska bli skönt när naturen växer till liv igen...
Så mitt kort för denna gång inspirerades av våren. 
Använt mig av fina papper från Inkido, Beatiful Memories. 
Texten är en stämpel från whiteFairy .
Den runda ramen, samt den blå fina ramen uppe på kortet kommer från Spellbinders. 
Fjärilarna klippte jag ut från papprena. 
Som oftast på mina kort, har jag använt spets samt tårtpapper.
 Dekorerade även en liten presentask i samma stil som kortet, mycket fjärilar.
 Ni hittar allt material hos fina Stina i Pysselskafferiet. 
Må gott och ta vara på dagen. Kram Marika
Ni glömmer väl inte komma på "Make and take "
den 1 mars mellan 11-12
Alla är välkoma då!! Hoppas vi ses!!

lördag 22 februari 2014

Drömmar om Paris

Många drömmer sig bort till ett romantiskt Paris nu på våren, en middag på tu man hand med den man håller kär, härliga promenader och mysiga caféer. Har man redan varit där drömmer man sig kanske tillbaka, i vilket fall som helst så tänkte jag att denna tavla skulle inspirera lite.


Tavlan var rolig och enkel att göra, jag valde en bild och använde decupagelack för att fästa den på canvastavlan och sen använde jag tre olika färger och guldflingor. Det enkla i det är att det bara är att kladda på med färg där man vill ha det och det gör man tills man är nöjd. Det enda som är viktigt att tänka på är att alla lager måste torka innan man påbörjar nästa. Allt material och fler tavlor finns hos fina Stina i Pysselskafferiet.

God Kväll!

torsdag 20 februari 2014

Tag med en älva

Hej!!

Har gjort en tag i de fina papprena från Bildmålarna. Stämplade upp WhiteFairy älvan. Gjorde älvans klänning lite längre. Stämplade även upp lite fjärilar. Dekorerade med fint spetsband(ur egen gömma) blommorna och stämplarna kommer från Pysselskafferiet. Älvan färglade jag med Promarkers. Önskar er alla en fin torsdag. Kram Busan

måndag 17 februari 2014

Bakvänd tavla...

Ny vecka och nya utmaningar :)
Det sista har jag nästan bara gjort kort och det riktigt kliade i fingrarna att hitta på något annat.
 
Jag har gjort en liten tavla där grunden är en vanlig canvas tavla som jag vänt på. Själva canvasduken blev alltså baksida på min tavla.
Ramen har jag klätt med ett papper från Pion Design (Sweet Baby-kollektionen). Jag använde ett 12*12 papper för jag ville att alla sidor skulle bli blommiga och fina. De två skarvar som blev av pappret sitter dolda bakom hjärtana och under textstämpeln.

 
 
Innerst satte jag ett pärlband, dels för att dölja skarven och dels för att jag tycker att det blev fint.

 
 
Textstämpeln är från WhiteFairy och finns enbart att köpa i Pysselskafferiet eller i e-butiken.


 Liten söt ram som fick en insida av samma papper som jag hade till ramen runt tavlan.


Två små trähjärtan målade med vit crackle paint.


Bokstavsstickers och blommorna kommer ur mina gömmor men jag vet att många av blommorna också finns i Pysselskafferiet. Allt övrigt material kommer från butiken.

Ha en bra vecka!
Kram Marie

lördag 15 februari 2014

Du är underbar!


Idag är det min tur att få tal del av DT-bloggen och det är alltid lika roligt.
Använt mig av trähjärtan stora som små och dekorerat dem med bla av en liten ängel och 
stämpeln "Du är underbar"från White Fary.


onsdag 12 februari 2014

Utan anledning

 
 
 
 
 
Ibland kan det vara bra med ett kort som inte behöver vara till någon speciell händelse utan kan användas till att fira vad som helst. Jag har använt papper från Maja Designs Vintage Autumn Basics, ett vinrött cardstock som jag stansat ut en kant på. Några rosor och fjädrar som dekoration. En liten extra detalj på det här kortet är att jag haft framme symaskinen och sytt runt papperen. Väldigt effektfullt tycker jag. Inspirationen har jag fått från nätet och materialet finns naturligtvis hos Stina i Pysselskafferiet. Stina har också fått in mycket nytt material så det är värt ett besök.
Ha det så bra! Gunilla
 

måndag 10 februari 2014

Presentkort

Hej!!

Denna gång har jag gjort ett litet kort med två olika stora fickor att stoppa ner tags eller annat roligt i. Använde mig av papprena från Graphic 45, den med månaderna. Februari var full med fina bilder som passar till Alla Hjärtandag. Ritade av en mattallrik som fick bli grunden till mitt kort. Dekorerade med klippark från Graphic 45 , samt blommor. Gjorde en enkel tag med hjälp av ramarna från Spellbinders, sen i nästa ficka lade jag i biobiljetter. Kul gåva, går många mysiga filmer nu. Man kan ju lägga i annat också. Ifall ni vill göra ett liknande kort, ger jag en enkel tutorial på min blogg.
Ha en fin måndag allihopa. Kram Marika

lördag 8 februari 2014

Vackra ord

Idag bjuder jag på två kort men vackra ord. Det ena är till en nyfödd och det andra till någon som betyder mycket för mig. Korten är ganska enkla men det passar mig som inte har så mycket tid till pyssel just nu. Dock har jag vågat mig på att använda mer än två-tre blommor på ett kort och det var riktigt kul (hade jag haft fler hemma hade jag satt dit de också : )) Tänk att man är så feg på att prova nya saker, det blir ju så bra när man väl vågar.

Kortet ovan gjorde jag så att jag först stämplade texten på ett tårtpapper och sen fäste jag tårtpappret och banden på det mönstrade pappret med dubbelhäftande tejp. Bandet veck jag runt pappret och fäste även där med dubbelhäftande tejp innan jag satte fast det mönstrade pappret på den vita cardstocken

På kortet nedan tejpade jag först ihop alla pappren så som jag ville ha dem och sen stämplade jag texten direkt på kortet. Fäste banden på samma sätt som ovan och kompletterade med lite halvpärlor. Blommorna har jag färglagt genom att dutta dem mot en stämpeldyna innan jag satte fast de med dubbelhäftande tejp

De mönstrade papperna är från Bildmålarna och stämplarna är från Whitefairy. Dessa och allt annat material som jag använt på korten hittar ni i Pysselskafferiet.

Trevlig lördagkväll!

torsdag 6 februari 2014

Hjärta


Hej!


Hittade en kul textstämpel från WhiteFairy som jag tänkte använda till mitt DT alster. Tänkte det passade bra att dekorera ett hjärta nu när det närmar sig Alla Hjärtansdag. Hittade fina spillbitar med hjärtan på. Tagsen och bilden med ängeln kommer från Graphic 45, den med månaderna. Februari är fylld med kärlek<3 Stämplade upp texten "vem behöver kärlek när du är så mumsig" på tagsen, sen lite blommor och band runt asken. Vad tycks? Gillar inte ha mycket dekorationer. Fyllde den med lite godis/choklad. Fin present ge till någon man tycker om. Önskar alla en toppen torsdag. Kram Busan
måndag 3 februari 2014

Romantiken flödar...


Alla hjärtans dag är i antågande och jag har gjort ett kort på temat romantik ♥
För första gången har jag använt mig av Bildmålarnas fina papper som numera finns i butiken.
 
Pappren jag använt till kortet är i en fin vinröd nyans och jag hittade blommor som jag tyckte passade perfekt till, både gardeniablomman och rosorna finns i Pysselskafferiet.


De cremefärgade bladen har jag gjort med hjälp av en stans från Marianne Design och de gröna bladen är stansade och perforerade med stansar från Nellie Snellen.


Den fina stämpeln jag använt är en WhiteFairy stämpel som finns att köpa i Pysselskafferiet. Jag valde att bara ha stämpeln som text på framsidan på så sätt tycker jag att kortet passar bra till flera sammanhang såsom brudpar, bröllopsdag, till en vän eller älskling.


Kram Marie