torsdag 31 oktober 2013

Minialbum

Nu har jag gjort ett litet minialbum i jultema. Använde en tag som mall( som fanns i min hemliga påse) för att göra grunden till albumet. Ritade upp på vanlig flingkartong så många sidor jag ville ha. Tog fram  min bind-it-all för att sätta ihop albumet. Stämplade med WhiteFairys kantstämpel på alla sidor. Dekorerade med fina julklippark med ljuvliga vintagebilder. Alla sidor har samma röda tråd. På framsidan använde jag mig av glitter från You Do. Passar perfekt till alla julkort. Ni ser att jag lagt lite på rosorna också. Önskar nu alla en fin kväll. Kram Marika

tisdag 29 oktober 2013

Jag älskar dig så...
 
 
Hej igen!! Denna gången har jag gjort ett kort i väldigt ljusa toner. Använde mig av Pions ljuvliga papper. Dies med swirls på från Marianne Design, klockan kommer därifrån också. Som ram samt som kant ner på kortet är det från Spellbinders. Blommor och spets kommer från Pysselskafferiet. Sakerna jag nämnde tidigare kommer även därifrån. Texten som finns på kortet, är en ny kommande stämpel från WhiteFairy. Önskar nu alla en fin kväll. Kram Marika

söndag 27 oktober 2013

2 layouter

Här har jag använt ett prickigt cardstock igen, fast i blått denna gången. Sedan har jag använt ett tårtpapper som dekoration i bakgrunden + en liten bit hjärtmönstrad washitape.
Här har jag använt en av Pysselskafferiets egendesignade stämplar i kanterna.

onsdag 23 oktober 2013

Washitape!Som sagt; jag älskar washitape! Det är någonting med washitape som gör att jag bara vill ha fler och fler. Tejpen är gjord för att man ska kunna flytta omkring den, t.ex. för att sätta upp foton på väggen utan att lämna märken. Vissa märken är lite klistrigare än andra, så med andra ord är vissa märken inte särskilt klistriga alls. Därför brukar jag dutta lite flytande lim i kanterna när jag använder tejpen på t.ex. ett kort eller en layout.

Det jag gillar mest med washitape är att man kan blanda mönster och färger hejvilt och ändå tycker jag att det brukar bli fint. Sedan gillar jag att det kan gå snabbt att pyssla med washi, vilket ju kan vara bra när det ska pysslas ihop ett sista-minuten-kort. Här kommer det tre kort där jag har använt washitape på lite olika sätt.
 
Här har jag använt 2 olika mönstrade papper och i skarven mellan dom har jag satt en bit rosmönstrad washitape. Här har jag även använt en av dom nya fina textstämplarna av Pysselskafferiets eget märke.
 Här har jag använt samma Grattis-stämpel en gång till (eller ganska många gånger...). Sedan gjorde jag tre födelsedagsljus med hjälp av washitape och en penna.
En liten födelsedagstårta gjord av washitape. Jag satte även dit en liten pappersros på toppen, faktiskt nog den första pappersrosen jag använder. Någonsin! Avslutningsvis gjorde jag små prickar runt kanten på det vita papperet för att rama in det hela lite mer.

måndag 21 oktober 2013

4 layouterHej!

Nu är det dags för mig, Angela, att göra mitt första inlägg i Pysselskafferiets blogg. Jag är en tjej på 33 år som bor i Dalsjöfors tillsammans med min sambo och son. Det är sonen Alfred som är med på många av mina layouter. Förut gjorde jag mest kort, men nu har det gått över mest till att scrappa till mina fotoalbum.

Min stil är ganska stilren och enkel. Enkel men välarbetad. Jag gillar att sitta och pilla länge ibland, men ibland kan det gå i en väldig fart också. Tre saker som man ofta hittar på mina layoter är: vitt bakgrundspapper, washitape och fyrkanter av olika slag. Favoritmönstret är prickar.

Här kommer mina första alster för Pysselskafferiet. Du hittar nästan allt material där.
Här har jag använt Washitape till att göra en girlang (många är ur min egen samling, men du hittar massor av andra hos Pysselskafferiet). Sedan har jag även använt Washitape till bakgrunden. Jag älskar verkligen Washitape, det är lite av en besatthet, samlingen växer… Trätåget är privat. Stämpeln nere i hörnet är från White Fairy; Pysselskafferiets eget stämpelmärke. Det är en stämpel som jag tycker är väldigt användbar i scrapsammanhang. Tycker den kan användas om och om igen.

Alfred och hans gammelfarmor. Alla papper hittar du hos Pysselskafferiet. Jag är väldigt svag för prickiga cardstocks. Det är så himla fint och finns i många olika färger. Jag har klippt hjärtat för hand. Svart spets och del av ett mönstrat papper i bakgrunden.


Här återkommer stämpeln igen. Har även använt en virkad vit blomma, svart spets, svarta bling-stenar och vitt fint band med rosmönster på.
 


Här har jag framkallat många små foton från Instagram. Jag gillar ju det fyrkantiga formatet så det fick genomsyra hela layouten. Limmade först alla foton på ett naturfärgat papper, som sedan limmades direkt på ett mönstrat papper. Virkade blommor och lite spets som dekoration.


 Det var allt för mig för den här gången, på återseende senare i veckan!